KERST INN, maar dan anders.

Dat is gelukt! We hadden dit jaar een prachtige tocht langs uitbundig versierde gevels, waarvan de lichtjes bijna niet te vangen waren op de foto. De enige spelbreker was de regen. Aan de rest heeft het niet gelegen, want ondanks het slechte weer hebben veel inwoners de tocht gelopen en hun stem uitgebracht. De titel van UITBLINKER bleek een nek-aan-nek-race. Pas 27-12 laat op de avond werd bekend wie deze prestigieuze titel op zijn naam mocht zetten en met de eeuwige roem gaat strijken. Het is familie Gijben, Emmastraat 7. Een terechte UITBLINKER.

1ste plaatst voor Emmastraat 7

Peter en Annemiek kregen de felicitaties en UITBLINKERPRIJS op 30-12 uitgereikt. Tijdens koffie/thee en oliebollen vertelde Peter met veel plezier ruim 2 weken aan de kerststal te hebben gewerkt. Er is door hem ontworpen, gemeten, getekend, gezaagd, geknipt en verlicht. 15.000 led lampjes versieren de gevels en de voortuin. De verlichting gaat in de achtertuin gewoon door. Er is een lichtshow op de voor- en zijgevel en bewegende pluche beesten voor de kinderen die langs komen. Een perfect plaatje en het ontwerp voor volgend jaar zit al in zijn hoofd. Peter en Annemiek kregen zelfs kaartjes van onbekenden die genoten hadden van de prachtige entourage.

Annemiek en Peter nemen prijs in ontvangst

Op de 2e plaats John Thomassen, Beatrixstraat 37 

2de plaatst voor Beatrixstraat 37

En op de 3Emmerseweg 22, familie Rooyakkers. Ook prachtige creaties.

3de plaatst voor Emmerseweg 22

De Drie Wijzen, door Coronamaatregelen danig ontregeld, maar omdat de jarenlange traditie het patroon onmogelijk laat doorbreken, toch onderweg. Zij meenden, positief ingesteld zoals ze zijn, ook in dit bijzondere jaar op zoek te moeten gaan naar ‘het kind in de kribbe’ en gingen met ‘goud, mirre en wierook’ op pad.

Kind in de kribbe

Zij troffen in de Haghorster Kerststal maar liefst 8 kerstkinderen.

De kinderen nieuwsgierig naar de wereld en wij naar hen, willen zich graag aan ons voorstellen.

HALLO HAGHORST IK BEN ……….

Onder de indruk van deze prachtige kerstkinderen zijn de Drie Wijzen naar huis terug gekeerd, maar met het plan het volgend jaar zeker terug te komen om te zien wat hen dan weer zal verrassen in dit dorp.

En er werd dit jaar een WENSBOOM geplaatst. Ook zo’n mooi initiatief. Namens de Coöperatie Haghorst en HALLO Haghorst kreeg elk huisgezin een KERST/NIEUWJAARS groet en wel een bijzondere. De kaart bood naast de welgemeende groet ook ruimte voor een wens om in die wensboom te hangen. Daar is met veel spontaniteit op gereageerd. De groene boom voor de Kerststal naast Buiten Gewoon Gezond was roodgekleurd van de kaarten met een schaar aan wensen er op.

Wie gaat welke wens in vervulling brengen?


 

Tal van hartverwarmende wensen hingen in de wensboom naast de kerststal.  Over liefde, geluk, gezondheid, betere tijden, een mooi Haghorst en ook dat alles goed komt. Daar gaan we voor in 2021.

En mocht het even niet lekker zitten, durf dan te vragen.

 

OPROEP

5 concrete wensen hebben we eruit gefilterd. Ze zijn met enige inspanning allemaal te verwezenlijken denken wij.

Wie, oh wie gaat er in 2021 iemand gelukkig maken door die hartenwens uit te laten komen?

Het zou toch een mooi gebaar zijn als inderdaad elke juf en meester dat roosje zou krijgen. Hoewel knuffelen nu nog niet kan, kunnen ze natuurlijk wel in het zonnetje worden gezet. Wie helpt er Anouk en Tim Schepens en familie van Eijndhoven?

En wellicht is er iemand die zich wil inspannen om de 10 cliënten van Ellie Louws iets extra’s te geven, of heeft er iemand nog kniebeschermers liggen voor Tygo van Gestel. Als je heerlijk met de hond hebt gewandeld neem je zijn poepje mee naar huis. Ja toch. Henk zou daar heel blij van worden. Als je een wens uit zou willen laten komen, maar niet precies weet wat de bedoeling is, mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Iedereen een MOOI 2021

Namens de werkgroep HALLO Haghorst

 

Met dank
aan alle deelnemers aan de tocht en alle stemmers
aan de inwoners van Haghorst die de uitblinkerprijs sponsorden
aan Elly van Rooy voor de belettering van de rompertjes
aan de Coöperatie voor het mede mogelijk maken van de kerst- en nieuwjaarsgroet
aan Geertje en haar kinderen voor de wensboom
aan Ben Kokx die de hallo-haghorst website mogelijk maakte
en aan de gelegenheidswerkgroep Kerst-inn; Dieny, Jeanine, Geertje en Rina