Beste bewoners van Haghorst. 

Ondertussen is het jullie vast niet ontgaan: HALLO Haghorst heeft haar 10-jarig actief bestaan gevierd, en hier gaan we de rest van het jaar nog lekker mee door. In januari 2014 is de werkgroep onder de naam HALLO Haghorst gestart en sindsdien actief in ons mooie dorp. Om dit met alle bewoners in Haghorst te vieren hebben jullie halverwege de maand maart een feestelijke zakje zonnebloemzaadjes gekregen. Naast het feit dat dit natuurlijk prachtige bloemen zijn, hebben we hier wel een activiteit aan gekoppeld. Daarom wat informatie over deze mooie bloemen.

Zonnebloemen kun je van maart tot mei zaaien. Wel slim om dit pas te doen als de vorst uit de grond is. Zonnebloemen kun je in de volle grond zaaien, maar ook binnen in een losse (grote) pot. De keuze is aan jou :-). Ze houden in ieder geval van een beschut, maar zeer zonnig plekje. Na het planten, kost het de zonnebloemen 11 tot 18 weken om tot bloei te komen. Hier moet je misschien een beetje rekening mee houden want met Burendag 2024 willen we de hoogste zonnebloem 'in het zonnetje zetten'. Een goede reden om dus goed je best te doen en erg lief te zijn voor deze mooie bloemen. 

De zonnebloemzaadjes die iedereen gekregen heeft, zijn afgelopen zomer geoogst en geschonken door de Tuinbroek. Super bedankt daarvoor.