In deze (lange) coronatijd blijft HALLO Haghorst zorg hebben voor het welzijn van de inwoners van Haghorst. Er is al lang geen koffie-inloop, geen eetproject, geen activiteiten. Als je weinig samen mag zijn, elkaar maar minimaal mag ontmoeten, geen bijeenkomsten mag organiseren ligt alleen-zijn op de loer. Mensen zien elkaar te weinig. Zomaar even binnenlopen bij buren of mensen in de straat  kan nu niet. De sociale verbindingen in een dorp die normaal gesproken door activiteiten in stand worden gehouden dreigen weg te vallen. En we willen elkaar wel blijven kennen in het dorp!

HALLO Haghorst heeft de kinderen van de basisschool gevraagd om iets aardigs, iets vrolijks te maken voor een aantal inwoners van ons dorp. Dat initiatief is erg goed ontvangen en door de school ondersteund. Enthousiast is er gewerkt aan een vrolijke voorjaarsattentie. De kinderen gaan de voorjaarsattentie in de week voor Pasen zelf naar  een aantal adressen in Haghorst brengen. Alle 70 plussers en mensen waarvan wij denken dat ze wel een opkikkertje kunnen gebruiken. Iets vrolijks, iets lekkers. Een financiële bijdrage is ontvangen van het Dela Fonds. Kinderen komen aan de voordeur met inachtneming van de coronaregels.

Namens HALLO Haghorst: Rina van Helvert, Jolijn van Bommel, Dieny Kokx, Jeanine vd Heuvel, Karien Slegtenhorst, Ria Blankers, Veerle vd Loo.

En met dank aan de St. Jozefschool, Juf Lea en alle kinderen!